3 Haziran 2008

Secret Project Unit Chapter II

Çin işi Japon işi, bunu yapan tek kişi.
Dakika geçmiyorki Veli Amca'dan duyanları hayretten alıp hayrete sürükleyen yeni bir proje fikri duyulmasın. Daha önceki haberimiz ile aynı merkezden alınan gizli istihbarata göre, beşeriyet tarihinin önde gelen mucitlerinden, uluslararası camiada Uncle Veli adı ile bilinen nam-ı diğer Veli Amca, Süpppeeer Gizli projesi ile eş zamanlı olarak yürüttüğü diğer bir projenin belkemiği niteliğindeki japon çekirdeği çöplerinin gerçek çöp zannedilerek çöpe atılması sebebiyle üzgün ve süzgün günler geçiriyor. Odasının en göze batan köşesinde ney yapmak üzere aylar boyunca özenle ve bezenle biriktirdiği japon çekirdeği çöplerinin sıkıyönetim bölge komutanlığı tarafından çöpe atılmasına rağmen icat azminden hiç bir şey yitirmeden çalışmalarına aralıksız devam eden Veli Amca, aynı zamanda bu davranışı ile bilim dünyasına örnek teşkil edecek nitelikte bir bilim oyalanıcısı olduğunu ıspat etti. Öte yandan her bir tanesi azami 0,2 cm2'lik bir alana sahip japon çekirdekleri çöpleri ile koccaaaa bir ney yapmak, çekirdeklere isim babalığı yapan Japonların bile aklına gelmemişti.

Çekirdek çöpleri ile ortalama büyüklükte bir ney yapabilmek için kaç kg çekirdek tüketilmesi gerektiği ile ilgili problemi çözmesi için TÜBİTAK'a, bu kadar çekirdeği yiyebilen bir ağızla aynı vücutta bulunan dötün tutulacağı ishal salgınını nasıl atlatabileceği sorusunu ise Sağlık Bakanlığı'na yönelttik. Fakat her iki kurum da sorularımızı yanıtlamaktan aciz olduklarını özür dileyerek belirttiler.

Kamuoyu, Veli Amca yakasından art arda gelen bomba proje haberleri ile sarsım sarsım sarsılırken bir taraftan da Amcalarının ishalden kurtulup eski sağlığına kavuşabilmesi için gece gündüz dua ettiklerini belirttiler.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Tebrikler Dayıcio! Salı günü beklenmedik bir performans sergilediniz! veliamca camiası olarak sizlere plaket hazırlatmak isteriz. İnşallah meşhur ve gizli projemizin açıklandıktan sonraki kokteyilinde sizlere sunmak isteriz!

Ömer ÖZDEK dedi ki...

Uzun zaman ardan sonra tekrar okuyup şâd-u handan olduğun, gülmekten mest-ü hayran olduğun yazı bu muydu Uncle Veli?